10 syytä työskennellä vapaatyöntekijänä yrittäjyyden tai kevytyrittäjyyden sijaan!

Vapaatyöntekijä on Invoiceryn palvelun kautta työskentelevä henkilö, joka etsii omat asiakkaansa ja käyttää sopimusasioihin ja laskutukseen Invoiceryn digitaalista palvelua. Käyttäjätilin rekisteröiminen Invoiceryn sivustolla ei vielä tee henkilöstä (vapaa)työntekijää vaan työn ajan voimassaoleva määräaikainen työsopimus astuu voimaan vasta kun henkilö on rekisteröinyt tulevan toimeksiantonsa, ja Invoicery ja asiakas hyväksyneet sen digitaalisesti. 

Miksi sitten käyttää Invoiceryn palvelua oman yrityksen tai kevytyrittäjyyden sijaan?

1. Ilmainen käyttäjätili ja digitaaliset työkalut

Sivuston käyttö ja käyttäjätilin rekisteröiminen on ilmaista ja sen kautta onnistuu niin hinnoittelu-, sopimus- kuin laskutusasiatkin: kaikki samasta paikasta! Ei kuukausimaksuja vaan palvelusta veloitetaan vain laskutuksen yhteydessä.

2.Vapaus ja joustavuus työelämässä

Vapaatyöntekijä voi työskennellä silloin kun itse haluaa ja kelle haluaa. Hän etsii tarjoamalleen työlle asiakkaan, hyväksyttää toimeksiannon Invoicerylla ja asiakkaalla ja työskentelee sitten määräaikaisessa työsuhteessa kyseisen toimeksiannon ajan. Työsuhde katkeaa toimeksiannon päätyttyä automaattisesti.

3.Helppous ja kattavuus

Palvelun helppous perustuu digitaalisiin työkaluihin ja työsuhteessa tehtävään työhön. Tietojen lähettäminen muutamalla klikkauksella on käyttäjälle helppoa ja nopeaa, ja työsuhteessa tehtävän työn myötä Invoicery voi huolehtia työntekijästä ja työhön liittyvistä paperitöistä koko toimeksiannon alusta loppuun!

4. Ei ”pakkoyrittäjyydelle”

Yrittäjyys ja kevytyrittäjyys ovat erinomaisia työnteon muotoja niille, joille niistä on jotain erityistä hyötyä esimerkiksi arvonlisäverovähennysten tai tuotemyynnin muodossa. Jotkut kokevat yrittäjyyden tai kevytyrittäjyyden kuitenkin eräänlaisena ”pakkoyrittäjyytenä” kun ei töiden laskutukseen ole muuta vaihtoehtoa. Myös kevytyrittäjien rajatilanteet esimerkiksi sosiaaliturvan tai eläkevakuuttamisen suhteen voivat tuottaa päänvaivaa joillekin. Invoiceryn palvelu on erinomainen vaihtoehto niille, jotka kaipaavat työsuhteen antamaa turvaa ja helppoutta yhdistettynä freelancer-töiden vapauteen!

5.Luotettava työnantaja ja varma palkanmaksu

Yrittäjä tai kevytyrittäjä saa usein rahansa kun asiakas on maksanut laskun. Vapaatyöntekijä taas on oikeutettu työsopimuksessa sovittuun palkkaan, kunhan toimeksianto on suoritettu työsopimuksen mukaisesti. Vapaatyöntekijä lähettää itse laskutustiedot Invoicerylle, joka maksaa palkan viiden arkipäivän sisällä tietojen saamisesta ja laskuttaa asiakasta. Vapaatyöntekijä saa siis palkan ajallaan siitä huolimatta onko asiakas vielä maksanut laskua vai ei!

6.Vakuutusturva ja työsuojeluyhteistyö

Vapaatyöntekijä on vakuutettu toimeksiannon ajan ja vapaatyöntekijä, asiakas ja Invoicery tekevät yhteistyötä työn turvallisuuden ja terveellisyyden edistämiseksi työnteon ajan. Invoiceryn palveluun kuuluu myös lakisääteinen pakollinen työterveyshuolto (ilman sairaanhoitoa).

7.Sairasajan palkka ja vuosiloma

Jos yrittäjä tai kevytyrittäjä ei voi työskennellä työnteolle sovittuna ajankohtana sairauden vuoksi, tämä menettää yleensä ansionsa siltä ajalta. Jos vapaatyöntekijä taas sairastuu työnteolle sovittuna aikana, on hän oikeutettu laissa tai työehtosopimuksessa määriteltyyn sairasajan palkkaan toimitettuaan Invoicerylle lääkärintodistuksen. Lisäksi vapaatyöntekijän työsuhteeseen sovelletaan vuosilomalakia, jonka perusteella vapaatyöntekijä saattaa olla oikeutettu vuosilomaan.

8. Nopea ja henkilökohtainen asiakaspalvelu

Tyhmiä kysymyksiä ei olekaan! Invoiceryn asiakaspalvelu palvelusta kiinnostuneille, palvelun käyttäjille ja käyttäjiemme asiakkaille on auki maanantaista perjantaihin klo. 10-17. Asiakaspalvelijamme tavoittaa sähköpostitse, puhelimitse tai sosiaalisen median kanavien kautta ja heiltä saa henkilökohtaista neuvontaa nopealla aikataululla. 

9.Helppo ja vastuullinen valinta asiakkaalle

Laskuttaessasi toimeksiannon Invoiceryn kautta asiakkaan ei tarvitse itse ottaa työnantajavastuuta tai osata palkanmaksun kiemuroita, vaan riittää että asiakas hyväksyy digitaalisesti toimeksiannon ehdot ja maksaa sitten vain toimeksiantoon liittyvän laskun tai laskut. Invoicery on vastuullinen valinta erityisesti silloin kun työn suorittaja ei syystä tai toisesta halua toimia nimenomaan yrittäjänä tai kevytyrittäjänä, vaan haluaa vain saada helposti maksun tekemästään työstä ilman yrittäjästatusta.

10. Mahdollisuus työskennellä ulkomaiselle asiakkaalle

Invoicerylla on pitkä kokemus ulkomaisten asiakkaiden laskutuksesta. Jos haluat siis työskennellä ulkomaiselle asiakkaalle Suomesta käsin: me voimme auttaa työsuhdeasioissa ja asiakkaan tarvitsee vain hyväksyä toimeksiantoon liittyvät ehdot ja maksaa toimeksiantoon liittyvä(t) lasku(t)!