Yleinen arvonlisäverokanta Suomessa muuttuu 25,5 prosenttiin 1.9.2024

Yleinen arvonlisäverokanta nousee Suomessa 25,5 prosenttiin. Aikaisemmin se on ollut 24 prosenttia. Muutos tarkoittaa käytännössä sitä, että jos laskutuksessasi on sovellettu 24 prosentin arvonlisäveroa, nousee arvonlisävero 25,5 prosenttiin. Muutos koskee ainoastaan sellaisia toimialoja, joihin sovelletaan nimenomaan tätä yleistä arvonlisäverokantaa ja muutos astuu voimaan 1.9.2024. 

Yritysasiakkaat voivat useimmiten vähentää hankkimiensa palveluiden arvonlisäverot omassa verotuksessaan, joten muutos ei vaikuta heihin juurikaan. Kuluttajia laskutettaessa palvelun hinta luonnollisestikin nousee, mikäli et tee muutoksia hinnoitteluusi. Huomaathan kuitenkin että muutos koskee suurta osaa freelancereita, eikä se välttämättä vaikuta asiakkaisiisi kovin paljon, sillä muutkin palvelua tarjoavat ovat täysin samassa tilanteessa.

Käytettävän arvonlisäverokannan määrää siirtymävaiheessa toimeksiannon suorittamisen ajankohta. Ennen 1.9.2024 suoritettu työ siis laskutetaan vanhalla arvonlisäverokannalla ja sen jälkeen suoritetut työt uudella. Invoicery päivittää laskutustyökaluun uuden arvonlisäverokannan syyskuun alusta asti. Jos sinulla on tarvetta laskuttaa aikaisemmin suoritettu työ vanhan arvonlisäverokannan mukaan: otathan yhteyttä asiakaspalveluumme osoitteessa info@invoicery.fi tai puhelimitse +358 (0)20 7300 320 ja me autamme sinua.

Voit lähettää kysymyksiä asiakaspalveluumme myös allaolevan yhteydenottolomakkeen kautta:

Kirjoita viesti