Den allmänna mervärdesskattesatsen i Finland ändras till 25,5 procent den 1 september 2024

Den allmänna mervärdesskattesatsen i Finland stiger till 25,5 procent. Tidigare var det 24 procent. Förändringen innebär i praktiken att om 24 procent moms har lagts på din fakturering så stiger momsen till 25,5 procent. Ändringen gäller endast branscher där denna allmänna momssats tillämpas och ändringen träder i kraft den 1 september 2024.

Företagskunder kan vanligtvis dra av momsen för de tjänster de köper i sin egen beskattning, så förändringen kommer inte att påverka dem särskilt mycket. Vid fakturering av konsumenter kommer priset på tjänsten naturligtvis att öka, om du inte gör ändringar i din prissättning. Observera dock att förändringen påverkar ett stort antal frilansare, och det kanske inte påverkar dina kunder särskilt mycket, eftersom andra tjänsteleverantörer befinner sig i exakt samma situation.

Vilken momssats som ska användas bestäms av tidpunkten för när uppdraget genomförs i övergångsfasen. Arbete som utförts före den 1 september 2024 faktureras därför med den gamla momssatsen, och arbeten som avslutats därefter med den nya. Invoicery kommer att uppdatera fakturaverktyget med den nya momssatsen i början av september. Om du behöver fakturera tidigare utfört arbete enligt den gamla momssatsen: kontakta vår kundtjänst på info@invoicery.fi eller på telefon +358 (0)20 7300 320 så hjälper vi dig.

Du kan även kontakta kundtjänsten via frågeformuläret nedan:

Skriv meddelande